Όμιλος Goldair Cargo: Σταθερότητα το 2023 στον τομέα μεταφορών-Logistics. Αναμένονται θετικές εξελίξεις για το Θριάσιο

Σταθερός διατηρήθηκε ο αριθμός των αποστολών που διακίνησε ο όμιλος Goldair Cargo το 2023 και το συνολικό όγκο φορτίων που διαχειρίστηκε στον τομέα μεταφορών και logistics, παρόλη την μειωμένη διαθεσιμότητα σε μεταφορικά μέσα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και της μεγάλης έλλειψης οδηγών στην Ευρώπη. Στην ετήσια ενημέρωσή του προς τα media, ο Όμιλος ενημέρωσε πως η εταιρία το 2023 κατάφερε να διατηρήσει την κερδοφορία της παρά την μεγάλη αύξηση του κόστους καυσίμων και ενέργειας, εφαρμόζοντας συνετή διαχείριση, αξιοποιώντας παράλληλα εργαλεία όπως η ψηφιοποίηση και οι ηλεκτρονικές πωλήσεις, με βασικό γνώμονα την διατήρηση υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και την απρόσκοπτη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η εταιρεία το 2023 ολοκλήρωσε την επένδυση και λειτουργία της νέας αποθήκης έκτασης 4.000 τ.μ. στην ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου Κρήτης, διευρύνοντας έτσι τις υπηρεσίες που παρέχει προς τους πελάτες της και ενισχύοντας τον κύκλο εργασιών της. Παράλληλα, προχώρησε στην αγορά νέας, σύγχρονης, στεγασμένης αποθηκευτικής εγκατάστασης στον Ασπρόπυργο Αττικής, έκτασης 14.000 τ.μ., μια επένδυση ύψους 13.000.000€.

Rail Cargo Logistics Goldair

Στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών η εταιρία Rail CL-Goldair, επέδειξε σταθερότητα στα οικονομικά της αποτελέσματα, κυρίως από τον κλάδο των Logistics. Το σιδηροδρομικό έργο μειώθηκε αισθητά καθώς το δυστύχημα στα Τέμπη και οι μεγάλες ζημιές στο δίκτυο λόγω των πλημμυρών στη Θεσσαλία, υποχρέωσαν την εταιρεία σε σημαντική συρρίκνωση του έργου της.

Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο

Το 2023 η πολυαναμενόμενη επένδυση του Θριασίου Εμπορευματικού Κέντρου βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη. Η ΘΕΚ κατέθεσε τον φάκελο αδειοδότησης του κέντρου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ οι τελικές μελέτες του έργου βρίσκονται σε φάση πλήρους ολοκλήρωσης.

Ως εκ τούτου από ότι φαίνεται, την χρονιά που ξεκινά σε λίγο, το 2024, θα ξεκινήσει και το κατασκευαστικό έργο της μεγαλύτερης επένδυσης στον χώρο των logistics στην Ελλάδα. Με την ολοκλήρωσή του το Κέντρο φιλοδοξεί να καταστήσει την χώρα μας το επίκεντρο των συνδυασμένων μεταφορών και αποθήκευσης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του ΘΕΚ θα προσδώσουν νέα δυναμική στον τομέα των logistics στην Αττική, ενώ το κέντρο θα μπορεί να εξυπηρετήσει ένα ευρύ φάσμα διεθνούς και ευρωπαϊκού πελατολογίου με αυξημένες και ιδιαίτερες απαιτήσεις, καθιστώντας την χώρα μας πόλο έλξης σύνθετων δραστηριοτήτων στον τομέα των διαμεταφορών και της ελαφράς μεταποίησης