Τον χωροταξικό & λειτουργικό σχεδιασμό του αποθηκευτικού κέντρου του  Ομίλου ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ανέλαβε η Planning

Ο Όμιλος Παπαδάκη είναι ο αποκλειστικός διανομέας για καινούργια λεωφορεία MAN και Neoplan, εξουσιοδοτημένος διανομέας για καινούργια φορτηγά MAN και εισαγωγέας μεταχειρισμένων λεωφορείων όλων των κατασκευαστών, με μερίδιο αγοράς άνω του 65% στις πωλήσεις τέτοιων οχημάτων. Παράλληλα, μέσα από τη λειτουργία του, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 45.000 τ.μ., ο Όμιλος Παπαδάκη είναι εξουσιοδοτημένος επισκευαστής και διανομέας γνήσιων ανταλλακτικών για λεωφορεία των Ομίλων MAN και Daimler, εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της Schmitz Cargobull για φορτηγά και εξουσιοδοτημένος πάροχος υπηρεσιών Συνεργείου και Γνήσιων Ανταλλακτικών για λεωφορεία Mercedes-Benz, Setra και Mercedes-Benz Vans.

Στόχος του ομίλου είναι η λειτουργία ενός πλέον σύγχρονου αποθηκευτικού κέντρου για τα ανταλλακτικά και τη φανοποιεία, το οποίο να εξυπηρετεί με τον βέλτιστο τρόπο την αποθήκευση δεκάδων χιλιάδων κωδικών ευρείας γκάμας, από μικροσκοπικά εξαρτήματα και στοιχεία μηχανών έως αξεσουάρ για τη μετασκευή λεωφορείων, όπως ρολά μοκετών και φάσες 6 μ.

Η Planning ανέλαβε τον πλήρη χωροταξικό και λειτουργικό σχεδιασμό του αποθηκευτικού κέντρου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επεκτασιμότητα όλων των διαφορετικών αποθηκευτικών συστημάτων και χώρων. Η πολυπλοκότητα της προϊοντικής γκάμας αντιμετωπίστηκε με την εισαγωγή παταριού τριών επιπέδων με διαφορετικά βάθη και ύψη θυριδοθέσεων, τη δημιουργία θέσεων συρταρωτής αποθήκευσης ογκωδών τεμαχίων (τύπου «μαχαίρι»), θέσεων ειδικού ύψους για χειρισμό κρυστάλλων κάθετης αποθήκευσης, cantilever ράφια για μακρόστενα αντικείμενα, διαδοκιδομένων θέσεων αποθήκευσης ογκωδών παλετών (πχ. Παρμπρίζ λεωφορείων), τριών υψών θέσεων παλετόραφων, ειδικών θέσεων αποθήκευσης πολύ βαριών και ειδικών τεμαχίων (π.χ. προφυλακτήρων).

Παράλληλα, προδιαγράφηκαν όλες οι ροές εμπορευμάτων, εργαζομένων, επισκεπτών, αναλωσίμων/απορριμμάτων, ενώ αποτυπώθηκε και ο χώρος και ο τρόπος συνεργασίας καταστήματος πώλησης ανταλλακτικών εντός της αποθήκης, καθώς και κίνησης και στάθμευσης των οχημάτων (φορτηγών, αυτοκινήτων, van, λεωφορείων κ.λπ.) στον ευρύτερο εξωτερικό χώρο της αποθήκης. Τέλος, προδιαγράφηκε το location system της αποθήκης για τη γρήγορη εύρεση των εμπορευμάτων και κίνηση των εργαζομένων εντός των αποθηκευτικών συστημάτων.

Η Planning ευχαριστεί θερμά τον Όμιλο Παπαδάκη για το πολύ σημαντικό έργο που της εμπιστεύτηκε!