Τα 100 χρόνια δράσης του γιόρτασε το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Έλενα Καλλονά: Με αλληλεγγύη και ενότητα θα φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά

Τη δέσμευση ότι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο θα συνεχίσει γεμάτο περηφάνια και ενθουσιασμό το «ταξίδι» του, έχοντας κλείσει ήδη 100 χρόνια καινοτομίας, επιμονής και επιτυχίας, εξέφρασε η Αντιπρόεδρος του ΔΣ του φορέα, κ. Έλενα Καλλονά, απευθυνόμενη στους συμμετέχοντες σε κοκτέιλ πάρτι που παρέθεσε την περασμένη Παρασκευή το Επιμελητήριο, μετά το πέρας της ετήσιας τακτικής συνέλευσης των μελών του και εκδήλωσης που ακολούθησε αμέσως μετά.

Απευθυνόμενη σε ένα πολυπληθές κοινό, η κ. Έλενα Καλλονά σημείωσε ότι «για έναν αιώνα, αντιμετωπίσαμε επιτυχώς όλες τις προκλήσεις και κερδίσαμε αξιοσημείωτες νίκες. Το ταξίδι μας χαρακτηρίστηκε από την ακλόνητη αφοσίωση στην πρόοδο και τη δέσμευση στις αξίες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Σήμερα, όχι μόνο τιμούμε την πλούσια ιστορία μας, αλλά προσβλέπουμε και σε ένα ακόμα πιο λαμπρό μέλλον. Όλοι μαζί, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, είμαστε έτοιμοι να φτάσουμε υψηλότερα και να προκαλέσουμε ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο».

Τέλος, εξέφρασε τις ειλικρινείς της ευχαριστίες σε όλους του παρευρισκόμενους καθώς και σε όσους συνέβαλαν στην εκατονταετή ιστορία του Επιμελητηρίου, υπογραμμίζοντας ότι «η συμβολή σας είναι ανεκτίμητη και η παρουσία σας στην εκδήλωση απόδειξη της αλληλεγγύης και της ενότητας που μας καθορίζει».

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Βασίλειος Γούναρης, έκοψε τη γενέθλια τούρτα, παρόντων μελών του ΔΣ του Επιμελητηρίου, του γενικού Διευθυντή και μέλους ΔΣ, Δρα Αθανάσιου Κελέμη, του Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Andreas Kindl και του εκπροσώπου της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας και από 1ης Ιανουαρίου 2025 νέου Γενικού Διευθυντή του Επιμελητηρίου, Dr. Ilja Nothnagel.