Συμμετοχή Ε.Ε.ΣΥ.Μ. στο Φόρουμ Ψηφιοποίησης Μεταφορών και Εφοδιαστικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Με σχετική επιστολή της Γενικής Διευθύντριας της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Magda KOPCZYŃSKA, γνωστοποιήθηκε η αποδοχή της αίτησης του Ε.Ε.ΣΥ.Μ. και η συμμετοχή του ως μέλους της ολομέλειας του Φόρουμ Ψηφιοποίησης Μεταφορών και Εφοδιαστικής (Digital Transport and Logistics Forum -DTLF) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην νέα συγκρότησή της στις 15 Ιουνίου 2024, για διάρκεια 5 ετών, στην κατηγορία Γ Οργανισμοί υπό την ευρύτερη έννοια, συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων, συνδέσμων, μη κυβερνητικών οργανώσεων, εμπορικών ενώσεων, πανεπιστημίων και ινστιτούτων έρευνας που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ψηφιοποίησης των μεταφορών και logistics, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα εξειδίκευσης.

«Έχοντας υπόψη τον σημαντικό ρόλο της ψηφιοποίησης των μεταφορών και της εφοδιαστικής και τη σημασία του εν λόγω οργάνου της ΕΕ στις σχετικές εξελίξεις, διεκδικήσαμε επιτυχώς μια θέση στο εν λόγω Φόρουμ, με κύριο εκπρόσωπο τον Πρόεδρο του Ε.Ε.ΣΥ.Μ, κ. Μιχάλη Αδαμαντιάδη, και αναπληρωτή του, τον κ. Δημήτρη Κατσώχη, Πολιτικό Μηχανικό – Συγκοινωνιολόγο, Senior Manager PLANET ΑΕ, Μέλος Δ.Σ. του Ε.Ε.ΣΥ.Μ., με σκοπό να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στις εργασίες του μέσω ανταλλαγής εθνικών εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ε.Ε.ΣΥ.Μ.

Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα συστηματικής προσπάθειας του Ε.Ε.ΣΥ.Μ και προετοιμασίας συγκεκριμένων προτάσεων δράσης και εν εξελίξει ώριμων σχετικών πρωτοβουλιών σε συνεργασία με τις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές, Επιμελητήρια μέλη του, Φορείς και Επιχειρήσεις του κλάδου, στο πλαίσιο ειδικής Ομάδας που έχει συστήσει, και έχοντας εντάξει την ψηφιοποίηση των μεταφορών στις στρατηγικές προτεραιότητές του με όραμα και στόχο, πέραν μιας απλής ηλεκτρονικής ανταλλαγής πληροφοριών μεταφορών, στην επεξεργασία και εφαρμογή δράσεων που θα συμβάλλουν στην σταδιακή εξάπλωση και εφαρμογή της ψηφιοποίησης σε όλη τη λειτουργία των εμπορευματικών μεταφορών της χώρας, εθνικών και διεθνών, με σκοπό τη διευκόλυνση και βελτίωση της αποτελεσματικότητας τους στο πλαίσιο μιας συνεχούς προσπάθειας συμβολής στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό των ελληνικών μεταφορικών συστημάτων.