Στο 70% το ποσοστό κάλυψης για τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις σε ΒΙ.ΠΕ.

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου  Ανάπτυξης  και  η  Γενική  Γραμματεία  Χωρικού  Σχεδιασμού  και  Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσαν πρόσφατα κοινή εγκύκλιο που επιφέρει σημαντικές αλλαγές για τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις σε οργανωμένους υποδοχείς βιομηχανικής δραστηριότητας (ΒΙ.ΠΕ.).

Συγκεκριμένα, το ποσοστό κάλυψης αυξάνεται από το 60% στο 70%, διευκολύνοντας τις βιομηχανικές επενδύσεις και την ανάπτυξη της βιομηχανίας. Η αλλαγή αυτή βασίζεται στον νόμο 4982/2022, ο οποίος δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου 2022.

Η εγκύκλιος διευκρινίζει ότι η αύξηση του ποσοστού κάλυψης είναι άμεσης εφαρμογής και δεν απαιτεί την υποβολή νέων ρυμοτομικών σχεδίων εφαρμογής από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε ΒΙ.ΠΕ.

Η νέα ρύθμιση παρέχει στις επιχειρήσεις μεγαλύτερη ευελιξία και δυνατότητες ανάπτυξης. Οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις σε ΒΙ.ΠΕ. θα μπορούν να εκμεταλλευτούν τον αυξημένο χώρο για να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και να ενισχύσουν την παραγωγική τους ικανότητα.

Η αλλαγή αυτή εντάσσεται σε μια σειρά πρωτοβουλιών που προωθεί η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε., σε συνεργασία με τις αρμόδιες γενικές γραμματείες, με στόχο τη στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας.