Στις 6 & 7 Ιουλίου το Technology Forum in Supply Chain από το SUPPLY CHAIN INSTITUTE και την PLANNING

Περισσότερα από 10 case studies κι εφαρμοσμένα τεχνολογικά εργαλεία στα logistics θα παρουσιαστούν σε ένα συνέδριο εφ’ όλης της ύλης για τα νέα τεχνολογικά trends που υποστηρίζουν το σημερινό περιβάλλον.

Στο σημερινό μεταβαλλόμενο περιβάλλον, όπου συχνά “sudden shocks” κλονίζουν τις εφοδιαστικές αλυσίδες, δεν ανταγωνίζονται πλέον τα brands, αλλά οι εφοδιαστικές αλυσίδες. Το business μοντέλο αλλάζει και (εδώ έρχεται να βοηθήσει η τεχνολογία) ζητά επιτακτικά πιο εύκαμπτες και ευέλικτες εφοδιαστικές, ώστε να ανταποκρίνονται γρήγορα και χωρίς λάθη στα αιφνίδια σοκ.

Σήμερα, προτεραιότητα και αναγκαιότητα αποτελεί το sustainability και η κυκλική οικονομία, ενώ οι επιχειρήσεις και κυβερνήσεις έχουν το βλέμμα τους στο carbon neutrality και σε «πράσινες δράσεις & δεξιότητες». Πελάτες και καταναλωτές ευνοούν προϊόντα, λειτουργίες και επιχειρήσεις με το βλέμμα στο ESG. Η τεχνολογία εγκαθίσταται σε όλο και περισσότερους οργανισμούς, μειώνοντας τους χρόνους και τα λάθη με τη χρήση big data analytics, predictive analytics, visualization platforms (traceability), τεχνητή νοημοσύνη, blockchain, επαυξημένη πραγματικότητα, IOT κ.α. που κυριολεκτικά μετασχηματίζουν την εφοδιαστική αλυσίδα και τα logistics.

Συνεπώς, βρισκόμαστε ήδη στην επόμενη γενιά end-to-end Εφοδιαστικών Αλυσίδων. Το ερώτημα λοιπόν είναι: «Έχει η Εφοδιαστική μας Αλυσίδα το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για να επικρατήσει έναντι των Εφοδιαστικών Αλυσίδων του ανταγωνισμού;». Το διπλό συνέδριο (Mega Trends & Logistics 4.0 III) θα αναλύσει διεξοδικά τα τεκταινόμενα, και θα παρουσιάσει τις νέες προκλήσεις και τις ευκαιρίες.

Μεταξύ των Χορηγών Επικοινωνίας είναι το περιοδικό Supply Chain & Logistics και η ιστοσελίδα www.supply-chain.gr.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.