Στις 1-5/7 το 3ο Θερινό Σχολείο για Digital Supply Chain and Logistics Management στην Θεσσαλονίκη

Ανακοινώθηκε η έναρξη του Θερινού Σχολείου Digital Supply Chain and Logistics Management (DSCLM), το οποίο επιστρέφει για τρίτη χρονιά, προσφέροντας μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία από την 1η έως την 5η Ιουλίου 2024, στην Θεσσαλονίκη, υπό τη διοργάνωση του Ελληνικού Ινστιτούτου Μεταφορών (ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ) και του Εργαστηρίου Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (LASCM/ΑΠΘ), στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ.

Το 3ο DSCLM επικεντρώνεται φέτος στις Αστικές Εμπορευματικές Μεταφορές (City Logistics), τα εργαλεία Βελτιστοποίησης και Αυτοματοποίησης (Optimization & Automation) και την Αγροδιατροφική Εφοδιαστική Αλυσίδα (Agrologistics). Θα αναδείξει τις δυνατότητες των ψηφιακών εφοδιαστικών αλυσίδων και τον ρόλο των αναδυόμενων τεχνολογιών (IoT, AI, Digital Twins) και θα συζητήσει τον αντίκτυπο του ψηφιακού μετασχηματισμού της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στις διαδικασίες των Logistics και τους οργανισμούς.

Διακεκριμένοι ομιλητές, από την ακαδημαϊκή/ερευνητική κοινότητα και την επιχειρηματικότητα, θα προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις για τη δημιουργία στρατηγικών ψηφιακής εφοδιαστικής αλυσίδας. Οι συμμετέχοντες θα αναλύσουν καινοτόμες επιχειρηματικές μελέτες περιπτώσεων και θα επισκεφθούν εταιρείες του κλάδου. Οι εγκαταστάσεις της Diakinisis και του Μπάρμπα Στάθη θα υποδεχθούν το θερινό σχολείο, για να δουν από κοντά πραγματικές εφαρμογές και να συζητήσουν με επαγγελματίες του χώρου.

Η ακαδημαϊκή κοινότητα, τα ερευνητικά ινστιτούτα και η βιομηχανία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν μια αληθινή εμπειρία μάθησης, από την «ιδέα στην εφαρμογή».

Για περαιτέρω πληροφορίες και προαπαιτούμενα συμμετοχής, πατήστε εδώ.