Προ των πυλών το ηλεκτρικό Piaggio Porter

Με συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις και υψηλές μεταφορικές δυνατότητες, το πλήρως ηλεκτρικό Piaggio Porter θα λανσαριστεί στα τέλη του 2024 στην Ευρώπη.

Ο CEO της Piaggio & C. S.p.A., κ. Michele Colaninno, και ο Αντιπρόεδρος του Foton Motor Group, κ. Ma Rentao, υπέγραψαν πρόσφατα στο Πεκίνο το συμβόλαιο για την από κοινού εξέλιξη της νέας, ηλεκτρικής γκάμας του Piaggio Porter. Στην τελετή ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Piaggio Group, κ. Matteo Colaninno, όπως και ο Πρόεδρος του Foton Motor Group, κ. Chang Rui.

Λανσάρισμα στα τέλη του 2024

Με αυτόν τον τρόπο, η γκάμα επαγγελματικών οχημάτων της Piaggio θα επεκταθεί με δύο νέες, ηλεκτρικές παραλλαγές τεσσάρων τροχών, σχεδιασμένες για να ανταποκρίνονται στις ειδικές ανάγκες της μετακίνησης εντός πόλης.

 

Piaggio Porter

 

Οι νέες ηλεκτρικές εκδόσεις του Porter θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Piaggio Group, που βρίσκεται στην Pontedera της Ιταλίας. Η εμπορική διάθεση του ηλεκτρικού επαγγελματικού οχήματος προγραμματίζεται να εκκινήσει στα τέλη του 2024, από τις κύριες αγορές της Ευρώπης.

Με ωφέλιμο φορτίο ενός τόνου

Εκ νέου, αναμένεται ένας συνδυασμός συμπαγών διαστάσεων και υψηλών μεταφορικών δυνατοτήτων, καθώς το ηλεκτρικό μοντέλο θα εμφανίζει ωφέλιμο φορτίο τουλάχιστον ενός τόνου, μια τιμή ιδιαίτερα υψηλή για αυτήν την κατηγορία οχημάτων.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο όμιλοι, αναφέρουν πως τα νέα ηλεκτρικά Porter θα εξοπλίζονται με καινοτόμες λύσεις κυβερνοασφάλειας, όπως και με προηγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, ανάμεσα στα οποία θα υπάρχουν και συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS). Σημειώνεται, πως οι εν λόγω τεχνολογίες θα είναι επίσης διαθέσιμες και στα Porter με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

 

Piaggio Porter

 

Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, πως η νέα συμφωνία έρχεται σε συνέχεια της συνεργασίας των δύο ομίλων, η οποία ξεκίνησε τον Μάιο του 2018 και οδήγησε στο λανσάρισμα το 2021 του τελευταίας γενιάς Piaggio Porter NP6, του bi-fuel φορτηγού πόλης που κυκλοφορεί και στη χώρα μας.