“Ξεφουσκώνει” το ενδιαφέρον της Maersk για την εξαγορά της DB Schenker

Το… love story διεθνών κολοσσών με την DB Schenker, η οποία προαλείφεται ως πολύφερνη νύφη στην κεντρική Ευρώπη είναι γνωστό εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο, οπότε ακούστηκαν οι πρώτες φήμες ότι το Γερμανικό Δημόσιο επιθυμεί να θέσει σε διαγωνισμό την θυγατρική της Deutsche Bahn AG.

Οι μνηστήρες από την αρχή ήταν αρκετοί και διάσημοι, με ισχυρότερο το όνομα του δανέζικου κολοσσού της Maersk, που σύμφωνα με διεθνείς πηγές είχε φτάσει πολύ κοντά σε συμφωνία για την απόκτηση της DB, που θα δημιουργούσε έτσι έναν υπερδιεθνή κολοσσό στον χώρο των υπηρεσιών logistics.

Ωστόσο, φαίνεται ότι το πλάνο αυτό δεν θα ευοδωθεί, καθώς ήδη με επίσημες δηλώσεις από την πλευρά της Maersk, εκτιμήθηκε ότι αν και η DB είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εταιρεία, η εξαγορά αυτή την στιγμή δεν θα ήταν από πλευράς μας μια σωστή κίνηση.

Με την αποχώρηση από το σενάριο της Maersk, στην συζήτηση και στο διεθνές ‘παιχνίδι’ εντυπώσεων μένουν ακόμη οι DSV, Βahri και Scan Global Logistics, ονόματα που σαφώς δεν μπορούν να υποτιμηθούν διόλου.