Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ EEL – Ινστιτούτου “ΕΞΑΝΤΑΣ”

Με σκοπό την ανάπτυξη κοινών δράσεων που θα οδηγήσουν στην εδραίωση μιας ουσιαστικής συνεργασίας, η Ελληνική Εταιρεία Logistics υπέγραψε Σύμφωνο Στρατηγικής Συνεργασίας (ΜΟU) με το Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης «Εξάντας».

Στόχος των δύο οργανισμών είναι η πραγματοποίηση δράσεων επιμόρφωσης των μελών τους, η ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών της χώρας μας, η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας μέσα από την προώθηση των αρχών του σύγχρονου επιχειρείν με έμφαση στην καινοτομία, τη γυναικεία και νεανική επιχειρηματικότητα, αλλά και την ένταξη των νέων επιστημόνων στις παραγωγικές διαδικασίες. Οι δύο Οργανισμοί στοχεύουν στην ανταλλαγή και εκατέρωθεν αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας τους για θέματα δικτύων, ανάπτυξης, logistics και διαμετακόμισης.

Η διοργάνωση κοινών δράσεων ενημέρωσης και διαλόγου, καθώς και εκδηλώσεων, συνεδρίων και σεμιναρίων αποτελεί ένα ακόμα μέρος του MOU, ενώ αναμένεται να διερευνηθεί η δυνατότητα αξιοποίησης εθνικών, κοινοτικών και διεθνών χρηματοδοτικών μέσων (από κοινού σχεδιασμός, υποβολή και υλοποίηση προγραμμάτων).