Μεγαλόνησος Courier: Η ΧΑΒΑΚΗΣ Α.Ε. ιδρύει την 1η κατεξοχήν κρητική εταιρεία Courier με παγκρήτια κάλυψη

Γράφει η Μάρα Χαβάκη, Business Development Manager & Αντιπρόεδρος Δ.Σ., ΧΑΒΑΚΗΣ Α.Ε.

Εκ μέρους της Διοίκησης της ΧΑΒΑΚΗΣ Α.Ε., βρίσκομαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η «οικογένειά» μας μεγάλωσε, με την ίδρυση της εταιρείας ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ Courier (www.megalonisos.gr).

Από το 1969, η ΧΑΒΑΚΗΣ Α.Ε. εξειδικεύεται στο χώρο των οδικών εμπορευματικών μεταφορών από και προς την Κρήτη, με την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τη συνεχή παρουσία 3 γενεών της Οικογένειας Χαβάκη. Η ΧΑΒΑΚΗΣ Α.Ε. έχει εδραιωθεί ως μία από τις σημαντικότερες μεταφορικές δυνάμεις της Κρήτης, όπως αποδεικνύουν τόσο η μακρόχρονη και σταθερά ανοδική παρουσία της στο χώρο, όσο και οι πολυετείς συνεργασίες που έχει χτίσει με μεγάλες εθνικές και διεθνείς εμπορικές & βιομηχανικές εταιρείες και 3PL, που την εμπιστεύονται για το μεταφορικό τους έργο. Συμπληρώνοντας τα 52 χρόνια δραστηριοποίησής της, απαριθμεί σήμερα σε Αθήνα και Κρήτη: 5 εγκαταστάσεις 6.000 τ.μ. συνολικά, περισσότερους από 70 εργαζομένους, περισσότερα από 70 ιδιόκτητα οχήματα και ένα ενεργό πελατολόγιο άνω των 2.000 πελατών. Σε ετήσια βάση, πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 150.000 παραδόσεις σε περισσότερα από 1.000 μοναδικά σημεία διανομής, επιτυγχάνοντας ποσοστό on-time delivery 99%. Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, η εταιρεία μας κατάφερε να τριπλασιάσει τον διακινούμενο όγκο που εξυπηρετεί και ταυτόχρονα να εξελίξει με συνεχείς επενδύσεις τις πιστοποιημένες παρεχόμενες υπηρεσίες της.

Αφουγκραζόμενοι τις νέες τάσεις του μεταφορικού γίγνεσθαι και τις επαναστατικές αλλαγές που έρχονται στη διαχείριση της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας, αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην ίδρυση μίας καινοτομικής εταιρείας courier που θα συμβάλει τα μέγιστα στην ενίσχυση της δυναμικότητας του δικτύου μας.

Με έδρα στα Χανιά,  η νεοσύστατη Μεγαλόνησος Courier αποτελεί τη μοναδική κατεξοχήν κρητική εταιρεία courier με παγκρήτια, και όχι μόνο, κάλυψη. Δημιουργήθηκε με μεράκι και όραμα για ένα πλήρως ιδιόκτητο, ευέλικτο και εκσυγχρονισμένο δίκτυο ταχυμεταφορών για άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση όλου του νησιού της Κρήτης. Η αξιοπιστία μας άλλωστε είναι δοκιμασμένη ιστορικά και σφραγισμένη με την υπογραφή της Οικογένειάς μας. Η οικογενειακή παράδοση και η πολυετής εξειδίκευση σε συνδυασμό με την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών και προτύπων, αποτελούν τα βασικά συστατικά της συνεχούς μας ανάπτυξης. Για εμάς, η ανθρωποκεντρική προσέγγιση και η προσωποποιημένη επαφή με τους ανθρώπους μας, τους συνεργάτες μας, και φυσικά με τους πελάτες μας, αποτελεί το κύριο σημείο υπεροχής και διαφοροποίησής μας, καθώς επιλέγουμε να χτίζουμε άρρηκτες σχέσεις εμπιστοσύνης και αμοιβαίου σεβασμού, οι οποίες οδηγούν σε win-win αποτελέσματα. Θυμόμαστε πάντα πως ξεκινήσαμε από ένα μικρό οικογενειακό γραφείο μεταφορών στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, επομένως ο θεσμός της «ελληνικής οικογενειακής επιχείρησης» είναι βαθιά ριζωμένος στα θεμέλιά μας.

Έχοντας τα παραπάνω ως κινητήριο δύναμή μας, η Μεγαλόνησος Courier παρέχει υπηρεσίες μεταφορών B2B, B2C και C2C από, προς και εντός της Κρήτης. Υποστηρίζει τόσο υπηρεσίες courier για αποστολές μικρού όγκου με άμεση παράδοση, όσο και μεταφορές μεγάλων φορτίων. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιεί αποστολές από ένα φάκελο ή δέμα έως και μεμονωμένο ή groupage φορτίο σε όλους τους νομούς της Κρήτης, από τα αστικά κέντρα μέχρι και την πιο απομακρυσμένη ή δυσπρόσιτη περιοχή. Αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου όλες τις διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την περισυλλογή, την ασφαλή αποθήκευση, τη μεταφορά και την παράδοση των αγαθών, όπως επίσης και μετακομίσεις οικοσκευών και εταιρικών χώρων, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών της. Ακόμη, παρέχει 100% εγγυημένη και άμεση απόδοση αντικαταβολών στους δικαιούχους. Επιπλέον, μέσω του αξιόπιστου συνεργατικού δικτύου συνδέει την Κρήτη και με όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με καθημερινά δρομολόγια από και προς το νησί, ενώ βρίσκεται πάντα στο πλευρό των κρητικών επιχειρήσεων που προμηθεύουν με τοπικά προϊόντα όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Μεγαλόνησος Courier διαθέτει ήδη το 1ο της υποκατάστημα στο νομό Ρεθύμνου, όπου σε συνδυασμό με το ήδη ανεπτυγμένο δίκτυο της ΧΑΒΑΚΗΣ Α.Ε. στο υπόλοιπο νησί επιτυγχάνει το Νο1 παγκρήτιο δίκτυο μεταφορών, καθιστώντας την στρατηγικό συνεργάτη στο πλευρό των πελατών που την εμπιστεύονται.

Εκπροσωπώντας υπερήφανα το last mile, τον τελευταίο, αλλά ταυτοχρόνως και τον σημαντικότερο, κρίκο της εφοδιαστικής αλυσίδας, έχουμε ως αποστολή να παρέχουμε στους πελάτες μας καινοτόμες, προσωποποιημένες και ολοκληρωμένες λύσεις που θα τους εξασφαλίζουν τη μέγιστη ικανοποίηση και προστιθέμενη αξία με τη μικρότερη δυνατή επίπτωση στην κοινωνία και στο περιβάλλον. Έτσι, έχουμε δρομολογήσει να υλοποιήσουμε τα παρακάτω projects:

  1. Επίτευξη πλήρους διαφάνειας –end to end visibility – στην εξέλιξη των αποστολών με αυτοματοποιημένες διαδικασίες και εξειδικευμένα συστήματα
  2. Ανάπτυξη υπηρεσίας υποστήριξης αποκλειστικά για E-shop / E-Commerce Logistics
  3. Χάραξη αειφόρου στρατηγικής για την προστασία του περιβάλλοντος με (α) την ανάπτυξη αυτοματοποιημένων paperless διαδικασιών και (β) τη χρήση ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος.

Αναλυτικότερα, το προφίλ της εταιρείας μας, οι παρεχόμενες υπηρεσίες της, και τα στοιχεία επικοινωνίας με τα Γραφεία Αθηνών & Κρήτης αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα μας, www.megalonisos.gr, στην οποία δίνεται επιπλέον η δυνατότητα εκτίμησης του μεταφορικού κόστους ηλεκτρονικά -χωρίς καμία επιβάρυνση- μέσω της ειδικά διαμορφωμένης φόρμας.

 

  • TO KEIMENO ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ Μ. ΧΑΒΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ www.supply-chain.gr