Για το ελληνικό οικοσύστημα των Living Labs ενημερώθηκαν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση Enoll Infoday

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση Enoll Infoday, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, στο ΙΙΒΕΑΑ, που διοργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ζωντανών Εργαστηρίων (ENoLL (European Network of Living Labs). Την εκδήλωση, ως συντονίστρια του ENoLL Zero Pollution Working Group, χαιρέτησε η  αναπληρώτρια διευθύντρια του Ινστιτούτου Μεταφορών και ιδρύτρια του @ThessLLaloniki Smart Mobility Living Lab, Δρ. Γωγώ Αϋφαντοπούλου

Τα Living Labs είναι πραγματικά περιβάλλοντα δοκιμών και πειραματισμών, όπου χρήστες και παραγωγοί συνδημιουργούν καινοτομίες, σε ένα αξιόπιστο, ανοιχτό οικοσύστημα που επιτρέπει την επιχειρηματική και κοινωνική καινοτομία.

To ΙΜΕΤ μαζί με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του ΑΠΘ και το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, ως συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τον διάλογο με σκοπό τη συνεργασία των Leaving Labs και τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων αυτής της συνεργασίας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ελληνικό οικοσύστημα των Living Labs καθώς και για την επίτευξη της καινοτομίας και κλιματικής ουδετερότητας μέσω της ψηφιοποίησης. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη διαδικασία πιστοποίησης των Living Labs κατά Enoll.