Ανακαλύψτε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση, Λειτουργία, Ανάπτυξη και Διοίκηση Λιμένων»

Θέλεις να χτίσεις το μέλλον σου; Θέλεις να διεκδικήσεις μια θέση εργασίας σε έναν από τους πιο αναπτυσσόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας εξασφαλίζοντας μια επιτυχημένη σταδιοδρομία; Τότε επέλεξε να κάνεις την αίτησή σου στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ) «Οργάνωση, Λειτουργία, Ανάπτυξη και Διοίκηση Λιμένων». Το πρώτο Π.Μ.Σ στον τομέα της σύγχρονης λιμενικής βιομηχανίας το οποίο συνδυάζει τη θεωρία με την πρακτική εφαρμογή, το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Το Π.Μ.Σ έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια ουσιαστική εκπαίδευση σε θέματα που αναφέρονται στην Οργάνωση, Λειτουργιά, Ανάπτυξη και Διοίκηση Λιμένων, εφαρμόζοντας μια άνθρωπο-κεντρική φιλοσοφία, εφοδιάζοντας ταυτόχρονα τους φοιτητές με το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο, την πρακτική γνώση και τις ικανότητες, ώστε να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις-προκλήσεις της σύγχρονης λιμενικής βιομηχανίας και της ευρύτερης παράκτιας οικονομίας.

Μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες, την οποία εφαρμόζει το Π.Μ.Σ, είναι ότι προσφέρει στις φοιτήτριες και τους φοιτητές του έναν εναλλακτικό τρόπο μάθησης, ο οποίος επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στην καλλιέργεια των γνώσεων και την απόκτηση δεξιοτήτων, ικανοτήτων και εμπειριών, μέσα από την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων. Δράσεις που δίνουν τη δυνατότητα στις φοιτήτριες και στους φοιτητές να ολοκληρώσουν τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών τους χωρίς να δώσουν εξετάσεις στο τέλος κάθε εξαμήνου.

Αναλυτικότερα οι δράσεις αυτές επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στις εξής κατευθύνσεις:

  • Υλοποίηση Project αντί Εξετάσεων
  • Υλοποίηση Διαλέξεων από Στελέχη Επιχειρήσεων & Οργανισμών (Executive Lecture Series Programme)
  • Επισκέψεις σε Επιχειρήσεις & Οργανισμούς (Meet Our Company Programme)
  •  Συναντήσεις με Ανώτατα Διευθυντικά Στελέχη (Meet Our Executive Team Programme)
  • Υλοποίηση Εκπαιδευτικών Εκδρομών στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην διασύνδεση του Π.Μ.Σ με την αγορά εργασίας. Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στις νέες και στους νέους πτυχιούχους του Π.Μ.Σ να εργαστούν σε συγκεκριμένες εταιρείες, να εκτεθούν σε διαφορετικούς ρόλους και να αναπτύξουν ικανότητες, ώστε να εξελιχθούν στην επόμενη γενιά ηγετών τόσο της λιμενικής βιομηχανίας, όσο και της ευρύτερης παράκτιας οικονομίας. Στο πλαίσιο της προαναφερθείσας φιλοσοφίας, δημιουργήθηκαν δύο πολύ ενδιαφέροντα προγράμματα, σε συνεργασία με επιχειρήσεις και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της λιμενικής βιομηχανίας και της ευρύτερης παράκτιας οικονομίας. Αναλυτικότερα:

  • Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης (Graduate Internship & Trainee Programme)
  • Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ταλέντων (Discover Future Leaders Programme)

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται με τη χρήση μεικτού συστήματος διδασκαλίας (διά ζώσης και εξ αποστάσεως) μέσω της χρήσης εργαλείων σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, σε συνδυασμό με “διά ζώσης” διδασκαλίας. Η εφαρμογή της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής διαδικασία διεξάγεται με ειδικά διαμορφωμένο ευέλικτο πρόγραμμα, ώστε να διευκολύνεται τόσο η εξ αποστάσεως παρακολούθηση, όσο και η συμμετοχή εργαζόμενων από όλη την Ελλάδα, χωρίς να επηρεάζονται οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση και φάκελο στοιχείων μέχρι τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024. Επίσης, μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά (6932948493) ή με email (drososd@uniwa.gr).